Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на парламента Цецка Цачева приветства участниците в конференцията "Укрепване на независимостта и безпристрастността на съдебната власт като предпоставка за върховенството на закона в държавите членки на Съвета на Европа"
22/04/2016

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева приветства участниците в конференцията "Укрепване на независимостта и безпристрастността на съдебната власт като предпоставка за върховенството на закона в държавите членки на Съвета на Европа". Форумът се проведе в рамките на българското председателство на Комитета на министрите на Съвета на Европа и беше организиран от министерството на правосъдието със съдействието на Съвета на Европа.

Председателят на парламента отбеляза, че темите на конференцията безспорно са и на вниманието на всяка законодателна институция, защото въпросите за независимостта и безпристрастността на съдебната власт са ангажимент както на изпълнителната, така и на законодателната власт. Съзнавайки тази своя отговорност, българският парламент прие промени в Конституцията, подчерта Цецка Цачева и благодари на Венецианската комисия към Съвета на Европа за изключително конструктивното съдействие.

Убедена съм, че планът за действие на Съвета на Европа относно укрепването на независимостта и безпристрастността на правораздаването ще има конкретни измерения в бъдещото законодателство на националните парламенти на държавите-членки на организацията в посока на укрепване на демокрацията, върховенството на Закона и равенството на гражданите пред него, допълни още председателят на Народното събрание.

Форма за търсене
Ключова дума
Търсене
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Избор на членове на Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори

Избор на управител на НЗОК

    Последни новини