Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на парламента Цецка Цачева приветства участниците в конференцията "Укрепване на независимостта и безпристрастността на съдебната власт като предпоставка за върховенството на закона в държавите членки на Съвета на Европа"
22/04/2016

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева приветства участниците в конференцията "Укрепване на независимостта и безпристрастността на съдебната власт като предпоставка за върховенството на закона в държавите членки на Съвета на Европа". Форумът се проведе в рамките на българското председателство на Комитета на министрите на Съвета на Европа и беше организиран от министерството на правосъдието със съдействието на Съвета на Европа.

Председателят на парламента отбеляза, че темите на конференцията безспорно са и на вниманието на всяка законодателна институция, защото въпросите за независимостта и безпристрастността на съдебната власт са ангажимент както на изпълнителната, така и на законодателната власт. Съзнавайки тази своя отговорност, българският парламент прие промени в Конституцията, подчерта Цецка Цачева и благодари на Венецианската комисия към Съвета на Европа за изключително конструктивното съдействие.

Убедена съм, че планът за действие на Съвета на Европа относно укрепването на независимостта и безпристрастността на правораздаването ще има конкретни измерения в бъдещото законодателство на националните парламенти на държавите-членки на организацията в посока на укрепване на демокрацията, върховенството на Закона и равенството на гражданите пред него, допълни още председателят на Народното събрание.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

    Последни новини