Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
В Народното събрание беше валидирано пощенско-филателно издание “140 години от слизането на Ботевата чета от кораба Радецки на Козлодуйския бряг”
18/05/2016
В Народното събрание беше валидирано пощенско-филателно издание “140 години от слизането на Ботевата чета от кораба Радецки на Козлодуйския бряг”. Инициативата е част от поредицата прояви, с които тази година се отбелязват 140 години от Априлското въстание и от подвига на Ботев и неговата чета. Отбелязването на годишнината е под патронажа на председателя на Народното събрание Цецка Цачева.

Пощенското клеймо, с което беше валидирана пощенската марка, положиха председателят на парламента Цецка Цачева, заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов и председателят на Общонародната фондация "Христо Ботйов" Боян Ботйов. Тиражът на филателното издание е 12 000 броя, а автор е художникът Атанас Атанасов.

Ботев е нашето, българско основание за самочувствие и гордост, отбеляза председателят на парламента Цецка Цачева. По думите й неговата поезия е сред най-великите световни образци на поетично слово, доказателство за таланта и гения на българина, но тя е и нашият вик за свобода. Огромната човешка саможертва на този велик българин ни остави като завет, че дългът и любовта към отечеството стоят над всичко, посочи Цецка Цачева.

Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов отбеляза, че темата за Ботев, четата му и подвига им е една от най-широко застъпените в българската филателия. Тази е третата марка, посветена на слизането на Ботевата чета на Козлодуйският бряг.
Форма за търсене
Ключова дума
Търсене
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Избор на членове на Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори

Избор на управител на НЗОК

    Последни новини