Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
В Народното събрание беше валидирано пощенско-филателно издание “140 години от слизането на Ботевата чета от кораба Радецки на Козлодуйския бряг”
18/05/2016
В Народното събрание беше валидирано пощенско-филателно издание “140 години от слизането на Ботевата чета от кораба Радецки на Козлодуйския бряг”. Инициативата е част от поредицата прояви, с които тази година се отбелязват 140 години от Априлското въстание и от подвига на Ботев и неговата чета. Отбелязването на годишнината е под патронажа на председателя на Народното събрание Цецка Цачева.

Пощенското клеймо, с което беше валидирана пощенската марка, положиха председателят на парламента Цецка Цачева, заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов и председателят на Общонародната фондация "Христо Ботйов" Боян Ботйов. Тиражът на филателното издание е 12 000 броя, а автор е художникът Атанас Атанасов.

Ботев е нашето, българско основание за самочувствие и гордост, отбеляза председателят на парламента Цецка Цачева. По думите й неговата поезия е сред най-великите световни образци на поетично слово, доказателство за таланта и гения на българина, но тя е и нашият вик за свобода. Огромната човешка саможертва на този велик българин ни остави като завет, че дългът и любовта към отечеството стоят над всичко, посочи Цецка Цачева.

Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов отбеляза, че темата за Ботев, четата му и подвига им е една от най-широко застъпените в българската филателия. Тази е третата марка, посветена на слизането на Ботевата чета на Козлодуйският бряг.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

    Последни новини