Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри изложба по повод Международния ден на хората с увреждания
01/12/2017
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри изложбата „Отвъд видимото“. Експозицията беше представена в парламента в навечерието на Международния ден на хората с увреждания – 3 декември. Тя включва художествена фотография и портретни рисунки на творци, настанени в Дома за възрастни хора с физически увреждания „Ильо Войвода“ в Кюстендил.

За мен е голяма чест да ви посрещна в българския парламент, обърна се Цвета Караянчева към гостите от дома. По повод предстоящия празник искам да ви пожелая здраве, защото то е най-ценното и най-скъпото, спокоен живот и да бъдете все така усмихнати и ведри, както ви виждам днес, добави тя.

Много е важно да не забравяме хората в нужда, да бъдем добри, да бъдем истински и винаги да се отзоваваме на повика за помощ, подчерта Цвета Караянчева. Като председател на 44-тото народно събрание искам да ви уверя, че правим всичко възможно да се чувствате равни, да бъдете съществена и силна част от българското общество, заяви тя. Знам, че сме длъжници, но винаги има какво да се направи, добави Цвета Караянчева.

Животът има своите добри и лоши моменти и изпитания и, когато човек изпадне в беда, е изключително важно да има кой да го подкрепи, да се погрижи за него и да му бъде приятел, отбеляза на откриването омбудсманът Мая Манолова. Хората от Дома за възрастни хора с физически увреждания „Ильо Войвода“ са мои приятели, подчерта тя и благодари на председателя на Народното събрание за предоставената възможност експозицията да бъде показана в парламента. Може би това ще свърши повече работа от всичките ми усилия за повече справедливост и уважително отношение към хората с увреждания, защото това, което не успях да направя с думи, тази изложба направи със своите портрети, добави Мая Манолова.

В изложбата са включени фотографии и рисунки на Мартин Петров, Теодора Сърбинска, Мая Таскова, Мария Лепопелска, Детелина Тихолова, Виолета Атанасова, Здравко Анев. В представянето участва и цигуларят Владимир Тасев. Тя е организирана от институцията на омбудсмана, съвместно с Дома за възрастни хора с физически увреждания „Ильо Войвода“ в Кюстендил.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

    Последни новини