Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на парламента Цвета Караянчева и народни представители участваха в отбелязването на 126-тата годишнина от създаването на Военномедицинска академия
01/12/2017

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и народни представители участваха в отбелязването на 126-тата годишнина от създаването на Военномедицинска академия.

Председателят на парламента прие строя на почетния караул от състава на Националната гвардейска част и участва в церемонията по поднасяне на венци на паметника на медицинските чинове, загинали във войните.

Днешният празник е повод за гордост за всеки от вас, защото повече от век Военна болница създава медицински еталони, тя е символ на доверие, престиж и професионализъм, заяви Цвета Караянчева на тържественото събрание по повод годишнината от създаването на ВМА. Да си лекар под пагон е синоним на храброст, мъжество, себеотрицание и висок морал, отбеляза тя. Председателят на Народното събрание поздрави и благодари на всички лекари и медицински служители на болницата за тяхната мисия в името на здравето на хората. Годишнини като днешната предполагат равносметка и вие може да я направите с гордост, защото имате солидна инфраструктура, стабилен мениджмънт, радвате се на заслужено признание, национални и международни награди, подчерта Цвета Караянчева.

Тя допълни още, че темата за качественото здравеопазване и статута на българския лекар ще бъдат след приоритетите на парламента. Председателят на Народното събрание връчи почетен плакет на Народното събрание на началника на лечебното заведение проф. Венцислав Мутафчийски по повод празника.

На тържественото събрание бяха наградени лекари, работещи в лечебното заведение.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

    Последни новини