Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Грузия продължава да бъде приоритет в дневния ред на България и НАТО, заяви председателят на Комисията по отбрана ген. Константин Попов на среща с представители на грузински медии
06/12/2017
Грузия продължава да бъде приоритет в дневния ред на България и на НАТО, заяви председателят на Комисията по отбрана ген. Константин Попов на среща с представители на грузински медии и Дипломатическия институт.

На разговора бяха обсъдени въпроси, свързани със сътрудничеството и развитието на страните от Западните Балкани и Черноморския регион, които са основни приоритети на предстоящото първо за България председателство на Съвета на ЕС. В неговите рамки през февруари 2018 г. София ще бъде домакин на голяма интерпарламентарна конференция по тези две теми, в която ще участват представители на всички държави-членки на ЕС, както и на страните от Западните Балкани, уточни ген. Константин Попов.

На въпрос на грузинските медии какво биха посъветвали своите колеги в Грузия членовете на Комисията по отбрана, Емил Христов, Запрян Янков и Слави Нецов, подчертаха, че е необходимо да има решимост и постоянство, за да бъдат постигнати желаните резултати.

На срещата присъстваха представители от Грузинската обществена радио-телевизия, Информационната агенция “Пирвели” и “Старвижън ТВ”.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

    Последни новини