Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи удостоверенията на студентите, които през изминалата година бяха законодателни сътрудници на парламента
21/12/2017

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи удостоверенията на студентите, които през изминалата година бяха законодателни сътрудници на парламента.

Цвета Караянчева благодари на младежите за тяхната работа, с която са подпомогнали дейността на законодателната институция. Със своята проучвателна дейност вие ни помагате много и затова като председател на Народното събрание ще продължа да подкрепям осъществяването на „Студентската програма за законодателни проучвания“, подчерта тя. Надявам се да сте събрали достатъчно знания и да сте натрупали опит, които ще ви бъдат полезни в бъдещата реализация, обърна се Цвета Караянчева към студентите.

Председателят на Народното събрание лично връчи удостоверенията и поздрави студентите.

„Студентската програма за законодателни проучвания“ в Народното събрание е създадена през 1999 година. През изминалите 18 години тя се утвърди и вече е част от административната структура на парламентарната администрация.

От създаването й до днес по програмата са изготвени 202 законодателни проучвания. През 2017 г. десетте законодателни сътрудника са участвали в изготвянето на 4 проучвания – за нормативната практика за работата на архитектите в европейските страни, за антикорупционни закони, за стимулиране на раждаемостта в България, както и за законодателството в Европейския съюз, уреждащо личната помощ.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Избор на член на Съвета за електронни медии

    Последни новини