Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини

02/07/2018
Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов и народни представители взеха участие в трансатлантически парламентарен форум по разузнаване и сигурност в Берлин.

Форумът се проведе в Европейската зала Паул-Льобе-Хаус в германската столица, като негови домакини бяха конгресменът Робърт Питингер и членът на Германския Бундестаг Йоханес Зеле. Целта на събитието, което събра на едно място представители на националните парламенти на ЕС и на Конгреса на САЩ, бе да предостави информация за актуалната обстановка в света и за бъдещи перспективи по критични теми в глобален план.

Срещата се проведе в 6 панела, които бяха посветени на противодействието на прането на пари, на финансирането на тероризма, на укриването на данъчните системи, на кражбата на идентичност, на трафика на хора и на корупцията. Обсъждаха се още изкуственият интелект, публично-частните партньорства, нововъзникващите заплахи и ответни им реакции, както и нововъзникващите пазари, развиващи се държави и съвместната работа с неправителствения сектор.

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов благодари на конгресмена Робърт Питингер за приноса му към добрите отношения на интерпарламентарно ниво между Конгреса на САЩ и националните парламенти в Европа в сектор „Сигурност“. „Днешният трансатлантически форум осигури допълнителна добавена стойност за всички участващи парламентаристи и конгресмени, защото темите на него засегнаха всички предизвикателства пред законодателната власт, както и в работата на правоохранителните служби“, сподели Цветанов. В рамките на събитието той връчи на конгресмен Питингер символа на българския парламент и на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Водената от Цветан Цветанов делегация включва председателя на ПГ на ДПС и член на комисиите по вътрешна сигурност и обществен ред и за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства Мустафа Карадайъ, председателя на Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства Димитър Лазаров, члена на Комисията за контрол над службите за сигурност Филип Попов и заместник-председателя на ПГ на „Обединени патриоти“ и заместник- председател на Комисията за контрол над службите за сигурност Валентин Касабов.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини