Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Премиерът Бойко Борисов представи в парламента доклада за участието на България в процеса на вземане на решения в Европейския съюз по време на Българското председателство на Съвета на ЕС и за основните приоритети по време на австрийското председателство
13/07/2018

Премиерът Бойко Борисов представи в парламента доклада за участието на България в процеса на вземане на решения в Европейския съюз по време на Българското председателство на Съвета на ЕС и за основните приоритети по време на австрийското председателство. В пленарната зала бяха министри и заместник-министри от кабинета. Заседанието се предаваше пряко по БНТ и БНР.

Представители на всички парламентарни групи направиха изказвания по темата.

Да не изпускаме историческия шанс, който имахме, да се докажем и утвърдим изграденото доверие към България във всичките ни европейски партньори, съседните държави и техните граждани, да продължим, заяви премиерът Бойко Борисов.

Министър-председателят благодари на българските парламентаристи за доброто сътрудничество и работа по време на европредседателството ни.

Резултатите показват нашата отговорност, професионализъм, ангажираност към европейската кауза, е равносметката на Борисов. Това беше изпитание на европейската ни идентичност, показа, че можем да разбираме европейските приоритети и да работим пълноценно за тяхното постигане, изтъкна той.

По-късно в парламентарния контрол на въпроси ще отговарят премиерът Бойко Борисов и министрите Валентин Радев, Красимир Вълчев, Румен Порожанов, Теменужка Петкова, Емил Караниколов и Николай Нанков.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини