Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Само когато сме заедно и пазим традициите си, можем да оцелеем като нация, заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева на среща със самодейци в с. Невша
15/07/2018
Само когато сме заедно и предаваме нашите традиции и фолклор на следващите поколения, можем да оцелеем като нация, заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева на среща със самодейци в с. Невша, община Ветрино. Тя посети Народно читалище „Нива 1901”, където я очакваха местният фолклорен състав и неговият ръководител Георги Бонев.

В края на юни самодейците от Невша посетиха парламента и отправиха покана към Цвета Караянчева да им гостува при предстоящата си визита във Варненска област. Днес тя беше приветствана в селото от кмета на община Ветрино д-р Димитър Димитров и кмета на Невша Зоя Атанасова.

„Читалището ни е основано през далечната 1901 г. и е най-старото в община Ветрино. Гордеем се да бъдем част от единствения самодеен сатиричен състав в Североизточна България, с който сме донесли на своя роден край много грамоти и награди, предстои ни да участваме и във фолклорния фестивал в Карнобат”, разказа Георги Бонев.
Читалищата са съкровищници, които съхраняват знанието и традициите, България има нужда от сърцати хора като Вас, отбеляза Цвета Караянчева. „Продължавайте да пазите българския дух! Предавайте на своите деца и внуци богатството на българския фолклор”, пожела тя на самодейците в летописната книга на читалището.

Цвета Караянчева разгледа и православния храм „Св. Атанасий” в Невша, където отец Георги й разказа за извършеното цялостно обновяване на църквата.
По-рано председателят на НС посети и Ветрино. Заедно с народни представители бяха дискутирани националните политики в областта на културата и образованието.

Тази вечер Цвета Караянчева ще присъства на тържествената церемония, с която в Летния театър във Варна ще бъде открит Международният балетен конкурс. Председателят на парламента е патрон на Варненската балетната олимпиада, която е най-старият и най-престижният балетен  конкурс в света.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

    Последни новини