Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Народни представители разговаряха с делегация на Съвета на регионалните представители в Народната консултативна асамблея на Република Индонезия
18/07/2018

Народни представители разговаряха с делегация на Съвета на регионалните представители в Народната консултативна асамблея на Република Индонезия. Сред обсъдените теми по време на разговора бяха възможностите за по-интензивно двустранно сътрудничество и обогатяване на търговските връзки.

Председателят на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление Искрен Веселинов определи отношенията между двете страни като приятелски и допълни, че Индонезия е държава бързо развиваща се демокрация и пример за останалите в Азия. По думите му е важно равномерното развитие на регионите, което да облагодетелства достатъчно добре всички граждани.

България и Индонезия поддържат добри и ползотворни контакти от 62 години, отбеляза заместник-председателят на Групата за приятелство между двете страни в Народното събрание Спас Панчев. Той подчерта, че съществуват резерви в сферата на селското стопанство и посочи като  необходимо увеличаването на стокообмена и износа на отбранителна техника към Индонезия.

Чуждестранните гости очертаха стратегическата роля на България и Индонезия като мостове на различни цивилизации и изразиха надеждата си, че комуникацията между двете държави ще продължи възходящото си развитие с цел още по-близки и рентабилни дипломатически отношения.

След това представителите на индонезийската делегация се срещнаха с главния секретар на Народното събрание Стефана Караславова. Тя запозна гостите със структурата и дейността на парламентарната администрация в областта на законодателството и парламентарния контрол. Тя представи конкретните задачи и отговорности на всяко административно звено и постави акцент върху професионализма и богатия опит на парламентарните служители.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини