Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов и много народни представители участваха в тържествения митинг-заря в Карлово по повод 181-ата годишнина от рождението на Васил Левски
18/07/2018
Заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов и много народни представители участваха в тържествения митинг-заря в Карлово по повод 181-ата годишнина от рождението на Васил Левски и празника на Карлово. Заместник-председателят на парламента произнесе слово по повод годишнината. Преди това той се срещна с ръководството на Община Карлово и се включи в шествието със знамето на Карловския революционен комитет.

Заместник-председателят на парламента отбеляза в словото си, че преди 181 години в Карлово се роди голям българин, когото боголюбивият български народ нарче „Апостола“. Монах, учител, легионер, той е и идеолог на българските национално-освободителни борби, той е нашата мяра за време, за българщина, ключът за оковите, с които всеки един от нас е свързал невидимо със себе си, отбеляза още Емил Христов.

Дали сме достойни, дали направихме неговото царство на равенството, на братството, на разбирателството между всички националности и може ли всеки от нас да каже дали е посветил себе си на Отечеството, подчерта още заместник-председателят на парламента. Той допълни, че ние няма да забравим това, което Левски ни е казал – че сме хора и искаме да бъдем свободни в земите, където българите живеят – в Мизия, Тракия и Македония!
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини