Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Парламентарна делегация, водена от председателя на Комисията по външна политика Джема Грозданова, се срещна с представители на Американския еврейски комитет "AJC" в Ню Йорк
19/07/2018
На 19 юли парламентарна делегация, водена от председателя на Комисията по външна политика Джема Грозданова, се срещна с регионалния директор на Американския еврейски комитет "AJC" Майкъл Шмид в Ню Йорк.

Председателят на Комисията по външна политика Джема Грозданова, заедно с членовете на делегацията Десислава Атанасова и Димитър Главчев, обсъдиха с ръководството на комитета дейността на организацията, която има офиси в 11 държави, в това число от скоро и в София. Джема Грозданова информира представителите на комитета за резултатите от Българското председателство на Съвета на ЕС, като отбеляза, че темата за страните от Западните Балкани и тяхното потенциално присъединяване към Съюза е отново на дневен ред.

Народните представители подчертаха действията, предприети от България като външна граница на ЕС за възпиране на миграционните потоци към Европа. Те представиха процеса на модернизация на отбранителните способности на страната ни и обсъдиха трансатлантическото сътрудничество. Отбелязана бе необходимостта от запазване на отношения между ЕС и САЩ на високо равнище в условията на глобализация.

Председателят на Комисията по външна политика посочи, че постоянното структурирано сътрудничество в областта на отбраната "PESCO" има потенциал да засили европейския принос в рамките на НАТО, като доразвива отбранителния капацитет на държавите-членки на Съюза.

Регионалният директор на Американския еврейски комитет „АJC“ Майкъл Шмид поздрави делегацията за успешното първо Българско председателство на Съвета на ЕС и информира за приоритетите на „AJC“, сред които е представяне и популяризиране на израелските позиции пред ООН и други международни организации, противодействие на антисемитизма, борба с екстремизма и радикализма.

Българската парламентарна делегация проведе работна среща с директора на Бюрото за чуждестранни мисии на Държавния департамент на САЩ Брук Кнобел. По време на нея бе представена актуална информация за организацията и дейността на дипломатическите мисии в Ню Йорк.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини