Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Гражданите очакват от нас отговорни, бързи и точни решения на проблемите на обществото, заяви председателят на парламента Цвета Караянчева в началото на петата сесия на 44-ото Народно събрание
04/09/2018

Гражданите очакват от нас отговорни, бързи и точни решения на проблемите на обществото, заяви председателят на парламента Цвета Караянчева в началото на петата сесия на 44-ото Народно събрание.

Дневният ред на парламента не може и не бива да се различава от дневния ред на хората, подчерта Цвета Караянчева. В същото време обаче не трябва да робуваме на конюнктурата, длъжни сме да приемаме качествено, устойчиво и модерно законодателство, уточни тя. Нека в начало на новия политически сезон си пожелаем конструктивна работа и единодействие по важните за страната ни въпроси, призова председателят на парламента.

Разгорещените дебати и сблъсъкът на мнения са необходими и трябва да присъстват в пленарната зала, когато защитаваме своята политика и отстояваме вижданията си за това кое решение е полезно и работещо, посочи Цвета Караянчева. Тя изрази надежда през новия сезон както опозицията, така и управляващите, да бъдат диалогични и продуктивни и пожела на всички народни представители здраве и успешна парламентарна дейност.

Само след няколко дни за пореден път ще отбележим една от най-значимите дати в нашата история – Съединението на Източна Румелия с Княжество България, припомни Цвета Караянчева. Не трябва да забравяме, че този акт на обединение успява, защото е общобългарско дело и в неговата защита всички са единни, подчерта тя. Председателят на Народното събрание заяви, че Съединението е сред събитията в нашата история, когато между политическите сили няма разногласия и всички го подкрепят, защото съзнават значението му за бъдещето на българската държава. То е пример както за държавническо мислене и поведение на политиците, така и за сплотеност на нацията, отбеляза председателят на Народното събрание. Нека днес си припомним призива на Петко Славейков „да се покажем като народ вечно съединен“ и да търсим съгласие в името на България, добави Цвета Караянчева.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

    Последни новини