Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на парламента Цвета Караянчева присъства на тържествената света литургия в църквата „Св. Богородица“ в Пловдив по случай 133-ата годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия
06/09/2018
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на тържествената света литургия в църквата „Св. Богородица“ в Пловдив по случай 133-ата годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия и празника на града.

"Ние трябва да следваме лозунга "Съединението прави силата". Всеки българин трябва да си го повтаря всеки ден. Бъдещето на България трябва да ни обединява", заяви пред журналисти Цвета Караянчева.

На молебена присъстваха председателят на ПГ на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, народни представители от Пловдив и областта, кметът Иван Тотев, областният управител Здравко Димитров и граждани.

Пловдивският митрополит Николай отслужи литургията заедно с духовници от пловдивската епархия.

Честванията продължиха с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Захари Стоянов и пред паметната плоча на майор Райчо Николов на площад "Римски стадион".
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Избор на председател, заместник–председатели и секретар на Централната избирателна комисия

Избор на председател на Комисията за финансов надзор

    Последни новини