Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на парламента Цвета Караянчева и много народни представители подкрепиха инициативата на ученици от Националната професионална гимназия по текстил и моден дизайн в подкрепа на каузата „Деца помагат на деца“
06/03/2019

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и много народни представители подкрепиха благотворителната инициатива на ученици от Националната професионална гимназия по текстил и моден дизайн в подкрепа на каузата „Деца помагат на деца“. По повод Международния ден на жената – 8 март, в парламента беше открита изложба-базар на картини и шалове, изработени от учениците.

Искрено се вълнувам, когато в Народното събрание се представят и популяризират подобни благородни каузи, отбеляза при откриването на изложбата Цвета Караянчева. Тази инициатива е урок от нашите деца, а изработеното от тях е още по-ценно, защото то се дарява от сърце, посочи тя. Благодаря на децата, на техните преподаватели и родители, които ги възпитават в дух на благородство, на отношение и на сърдечност към нуждаещите се, добави Цвета Караянчева.

Горд съм, че в Народното събрание може да бъде представено творчеството, създадено от нашите талантливи деца, каза председателят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Слвачо Атанасов. Той посочи, че няма нищо по-благородно от това да помагаш на своите връстници в неравностойно положение. Бъдете благословени за всичко това, което правите, това е изключително важно в днешно време, обърна се Славчо Атанасов към учениците.

С народни танци и песни ученици от Националната професионална гимназия по текстил и моден дизайн поздравиха народните представители и гостите на Народното събрание, присъстващи на откриването на благотворителната изложба. Тя е организирана от Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в партньорство с Държавната агенция за закрила на детето. Инициативата е в подкрепа на каузата „Деца помагат на деца“, а събраните средства от продадените картини ще бъдат дарени на деца, лишени от родителска грижа.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини