Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на парламента Цвета Караянчева и народни представители участваха в отбелязването на Деня в памет на жертвите от Холокоста и благодарност за спасяването на българските евреи
10/03/2019
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и народни представители участваха в отбелязването на Деня в памет на жертвите от Холокоста и благодарност за спасяването на българските евреи. Те се включиха в шествието на толерантността и единението "Заедно за България. Заедно за Европа".

Председателят на Народното събрание отбеляза в словото си на церемонията пред Паметника на спасението, че преди 76 години се е случило нещо знаменателно, което е направил българският народ, нещо, което доказва неговата ценностна система. Днес почитаме паметта на жертвите на Холокоста, но и сме щастливи, че запазихме над 48 хиляди човешки животи и това трябва да се знае, с това трябва да бъдем горди, допълни тя.

Радвам се, че днес има толкова много млади хора, което показва, че толерантността и хуманността са качества, които продължаваме да възпитаваме в нашите деца. Много народи са водили тежки битки с цената на много човешки жертви, но българският е спечелил своята битка, като е спасил тези хора и това трябва да ни прави горди, подчерта още Цвета Караянчева. Тя призова да отдадем своето уважение и почит на всички общественици, политици, парламентаристи, на обикновените български граждани, които са застанали като един, за да запазят своите съседи и приятели.

Председателят на парламента отбеляза, че днес е ден, в който трябва да сведем глави, да изкажем своята почит към жертвите, но и ясно да заявим, че осъждаме антисемитизма, расизма, противопоставянето на етническа и верска основа. Ако ние възпитаваме нашите деца на тези ценни качества – да бъдат добри, толерантни и да помнят, светът няма да погине, подчерта Цвета Караянчева.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Избор на член на Съвета за електронни медии

    Последни новини