Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Комисията по отбрана ген. Константин Попов разговаря с директора на американската Агенция по отбрана и сигурност Чарлз Хупър
13/03/2019

Председателят на Комисията по отбрана ген. Константин Попов се срещна и разговаря на 13 март 2019 г. с директора на американската Агенция по отбрана и сигурност Чарлз Хупър.

Генерал Попов запозна госта с дейността на парламента и Комисията по отбрана. България като страна-член на НАТО се стреми да допринася за мира, стабилността и сигурността на Алианса. Правителството полага значителни усилия за осигуряване на необходимата финансова подкрепа за отбраната и въоръжените сили. С държавния бюджет бяха гласувани допълнителни средства за въоръжените сили, включително и за трите проекта за модернизацията на българските въоръжени сили – за военновъздушните, сухопътните и флота, посочи председателят на парламентарната Комисия по отбрана.

Директорът на американската Агенция по отбрана и сигурност Чарлз Хупър отбеляза, че за него е чест да гостува в България – страната, в която военновъздушните сили имат дълга традиция и е сред първите, използвали авиация за военни цели. Той подчерта, че САЩ отчитат значението на проекта за модернизиране на българските военновъздушни сили и като израз за задълбочаване на сътрудничеството в сферата на сигурността и стратегическото партньорство между двете държави.

Чарлз Хупър посочи, че подписването на споразумението по проекта би било значима стъпка, която е изключително важна и трябва да бъде успешна.

Срещата се проведе по искане на американската страна.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини