Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Народният представител от Групата за приятелство с Ирландия Иван Миховски разговаря в парламента с министъра на общинското развитие, природните ресурси и развитието на цифровите технологии на Ирландия Шон Кани
18/03/2019
Народният представител от Групата за приятелство с Ирландия Иван Миховски разговаря в парламента с министъра на общинското развитие, природните ресурси и развитието на цифровите технологии на Ирландия Шон Кани.

Участниците в срещата определиха като отлични двустранните връзки между България и Ирландия. Има неизползван потенциал за развитие на търговско-икономическите отношения и насърчаване на преките контакти между представителите на бизнеса на двете страни, посочи Иван Миховски. Той изрази надежда в парламента на Ирландия скоро да бъде сформирана Група за приятелство с България. Това би допринесло за по-нататъшното развитие на двустранния диалог, подчерта Иван Миховски.

Министърът на общинското развитие, природните ресурси и развитието на цифровите технологии на Ирландия Шон Кани изрази искрени поздрави за изключително успешното Българско председателство на Съвета на ЕС. България успя да върне темата за разширяването на ЕС и европейската перспектива на страните от Западните Балкани в дневния ред на Съюза, посочи той. Шон Кани потвърди позицията на своята страна, че мястото на България е в еврозоната и изрази надежда страната ни скоро да се присъедини към нея.

Разчитаме на подкрепата и опита на Ирландия в процеса на приемане на България в еврозоната и в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, подчерта Иван Миховски. Той определи като добро сътрудничеството между България и Ирландия в областите на културата и образованието и изрази благодарността на нашата страна за създадената възможност българската общност в Ирландия да има свои училища в Дъблин и в Шанън.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини