Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Комисията по културата и медиите Вежди Рашидов връчи почетен плакет на Народното събрание на прочутия полски актьор Ян Енглерт
22/03/2019

Председателят на Комисията по културата и медиите Вежди Рашидов връчи почетен плакет на Народното събрание на прочутия полски актьор Ян Енглерт. Известният полски актьор, режисьор и преподавател е в България по покана на ректора на НАТФИЗ проф. д-р Станислав Семержиев по повод удостояването му с почетна степен Доктор хонорис кауза.

Много се радвам да Ви посрещна в Народното събрание и да Ви поздравя с „добре дошъл“ в България, обърна се Вежди Рашидов към госта. Малко са актьорите, които са обичани от цял един народ, а Вие сте именно такъв, посочи той.

Изиграл съм повече от 150 филмови роли, но най-голям успех пожъна именно тази във филма „Осъдени души”, посочи Ян Енглерт. Той отбеляза, че посещението му в България е емоционален момент за него и изключително много се вълнува от голямото признание, което получава с удостояването му с почетна степен Доктор хонорис кауза на НАТФИЗ.

Ян Енглерт е известен на българската публика с ролята си на отец Ередия във филма „Осъдени души” на Въло Радев по романа на Димитър Димов.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини