Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Варна е град с богата духовна култура и с хора, които умеят да я ценят и да я поддържат жива, заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева на среща с културни дейци
26/03/2019
Варна е град с богата духовна култура и с хора, които умеят и са възпитани да я ценят, да я поддържат жива, заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. Тя разговаря с културни дейци от града в Държавния театър „Стоян Бъчваров“. 
 
Ролята на Вас – творците, е важна за всички нас, обърна се председателят на парламента към участниците в срещата. Цвета Караянчева отбеляза, че във Варна работят добре и си взаимодействат успешно държавна и местна власт и културните дейци и институции. Ако не съхраним изкуството и културата, няма как да възпитаваме децата си в тези ценности, допълни тя. 
 
Културните дейци представиха нови идеи и проекти за развитие на културния календар на Варна и се спряха на предизвикателствата пред културната общественост в града. 
 
Срещата се проведе в навечерието на Световния ден на театъра – 27 март. В разговора участваха кметът Иван Портних, Даниела Димова, директор на Театрален музикално-продуцентски център и председател на Комисията по култура в Общинския съвет – Варна, проф. Марио Хосен – нов артистичен директор на най-стария музикален фестивал в България ММФ "Варненско лято", Игор Лазаренко, директор на Регионалния исторически музей, директори на Градската художествена галерия, на филмови фестивали, на регионална библиотека "Пенчо Славейков", представители на литературни форуми, биеналета. 
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини