Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Изложбата „140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция“ беше представена в Силистра
27/03/2019

Изложбата „140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция“ беше представена в Силистра. Експозицията, подготвена по инициатива на Народното събрание със съдействието на Държавна агенция „Архиви“, беше открита от областния управител на Силистра Ивелин Статев. Тя е разположена в зала 13 на Художествената галерия и до 1 април може да бъде разгледана в от жителите и гостите на града.

При откриването на изложбата началникът на отдела на Държавна агенция „Архиви“ в Силистра Юлия Кюшелиева разказа интересни факти за народните представители от Силистра, участвали в Учредителното събрание и приемането на демократичната Търновска конституция.

Откриването на експозицията съвпада с честването на 20-ата година на институцията „Областен управител на област Силистра“. Дейността на 12-те областни управители на Силистра беше представена с мултимедийна презентация, в която са включени над 300 снимки и копия на публикации в местни издания.

Областният управител Ивелин Статев  поздрави гостите, подчертавайки ролята на институцията като представител на държавната власт в крайдунавските добруджански общини за развитие на Област Силистра. В тържеството участва настоящият управленски екип, предишни областни управители и техни заместници, главни секретари, както и служители на Областна администрация. Празника уважиха председателят на Общинския съвет Силистра д-р Мария Димитрова, кметовете на Община Силистра д-р Юлиян Найденов и неговият екип, и на Община Дулово д-р Юксел Ахмед, ръководители на институции и граждани.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини