Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Възможностите за задълбочаване на отношенията между България и Ливан обсъдиха председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и министърът на външните работи и емигрантите на Ливанската република Джебран Басил
29/03/2019

Възможностите за задълбочаване на отношенията между България и Ливан обсъдиха председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и министърът на външните работи и емигрантите на Ливанската република Джебран Басил.

Цвета Караянчева отбеляза дългогодишните традиции на приятелство и взаимноизгодно сътрудничество между двете страни и допълни, че това е предпоставка за по-нататъшното развитие на двустранните връзки и обогатяването им с нови сфери на взаимодействие.

Председателят на парламента поздрави госта за сформиране на правителството и пожела успешно справяне с предизвикателствата, които стоят пред страната. В трудното време, в което живеем, трябва да предлагаме на нашите граждани спокойствие и стабилност, заяви Цвета Караянчева. Тя посочи, че от 2000 г. не е имало среща между председателите на двата парламента и отправи покана ливанският й колега, начело на парламентарна делегация, да посети България.

Министърът на външните работи и емигрантите на Ливанската република Джебран Басил подчерта, че отношенията между двете страни трябва да бъдат разширени и задълбочени и за това няма пречки. Тук, както и в Ливан, си съжителстват различни култури, ние имаме много общи неща, а в политиката сме изправени пред едни и същи рискове, заяви той и посочи сред тези рискове тероризма. Джебран Басил отбеляза, че двете страни могат да си сътрудничат в икономиката, инвестициите, туризма, културата. Министърът на външните работи и емигрантите на Ливанската република заяви, че ще предаде поканата председателят на ливанския парламент да посети България и изрази надежда това да бъде нова ера в отношенията между двете страни.

На разговора беше подчертано значението на междупарламентарното сътрудничество между България и Ливан и на връзките между групите за приятелство в двата парламента.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

    Последни новини