Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева участва в юбилейното честване на 150-ата годишнина от създаването на Народно читалище „Надежда 1869“ – Велико Търново
07/06/2019
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева участва в юбилейното честване на 150-ата годишнина от създаването на Народно читалище „Надежда 1869“ – Велико Търново.

Цвета Караянчева отбеляза, че винаги се вълнува, когато е във Велико Търново и особено в този център на духовността. Тя поздрави всички, които през годините са подпомагали читалището в неговата нелека и отговорна мисия. Председателят на парламента подчерта, че волята да съхраним традициите си са сигурен гарант, че ще се запазим българската култура и ще продължим да я обогатяваме.

Цвета Караянчева пожела „Надежда 1869“ да продължи да възпитава родолюбие у младите и да развива своята просветна дейност в полза на всички жители на историческата и духовна столица на България.

В програмата, с която първото духовно средище във Велико Търново отбеляза 150-годишнината от създаването си, бяха включени изложби, посветени на богатата културно-просветна и обществена дейност на читалището, както и премиера на документалния филм „Надежда“.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини