Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Първо заседание на 40-тото Народно събрание
11/07/2005
ПЪРВО ЗАСЕДАНИЕ НА 40-ТОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ

Днес, 11 юли 2005 г., в 10.00 часа, най-възрастният депутат - 76-годишният Коста Цонев от НДСВ, откри тържествената първа сесия на 40-то Народно събрание.

Преди това депутатите от седемте парламентарни групи - Коалиция за България, НДСВ, ДПС, коалиция "Атака", ОДС, ДСБ и коалиция БНС заеха местата си.

Новоизбраните депутати положиха предвидената в Конституцията клетва.

В обръщение президентът Георги Първанов призова народните представители да сгъстят законодателния си график, за да се приемат законите, свързани с членството на България в ЕС. Той се обяви за съставяне на силно правителство със солидна парламентарна подкрепа, което да работи по-интензивно от предишното.

Изказвания от името на представените в 40-то НС парламентарни групи направиха последователно Сергей Станишев /Коалиция “За България”/, Анелия Мингова /НДСВ/, Ахмед Доган /ДПС/, Волен Сидеров /коалиция “Атака”/, Надежда Михайлова /ОДС/, Иван Костов /ДСБ/, Красимир Каракачанов /БНС/.

Сред присъстващите на тържественото заседание са премиерът Симеон Сакскобургготски, членовете на правителството, патриарх Максим, представители на съдебната власт, членове на ЦИК, експремиери, генерални директори и главни редактори на средствата за масова информация, членове на дипломатическия корпус.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

    Последни новини