Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Президентът, председателят на Народното събрание и министър-председателят ще почетат паметта на жертвите в Лондон
13/07/2005
Съвместно съобщение на Прессекретариата на Президента, пресцентъра на Народното събрание и Правителствената информационна служба


Президентът на Република България Георги Първанов, председателят на Народното събрание Георги Пирински и министър-председателят Симеон Сакскобургготски ще почетат утре, 14 юли 2005 г., в 14.00 часа, пред сградата на парламента, пл. “Народно събрание” 2, паметта на жертвите от атентатите в Лондон. Те приканват в същия ден и час всички български граждани да сведат глави в памет на жертвите.

Инициативата на президента, председателя на Народното събрание и министър-председателя е в отговор на призива на правителството на Великобритания към ръководителите на европейските държави гражданите на техните страни да почетат на 14 юли 2005 г. с двуминутно мълчание паметта на жертвите от атентатите в Лондон.

Поканата към България да се включи в инициативата бе предадена от австрийския канцлер Волфганг Шусел чрез писмо до министър-председателя Симеон Сакскобургготски.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

    Последни новини