Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Среща на Георги Пирински с председателя на Върховния съд на Кипър
28/09/2005
СРЕЩА НА ГЕОРГИ ПИРИНСКИ С ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ВЪРХОВНИЯ СЪД НА КИПЪР

Председателят на Народното събрание Георги Пирински се срещна на 28 септември 2005 г. с делегация на Върховния съд на Кипър, водена от неговия председател Кристос Артемидес. Делегацията е на посещение в България от 27 до 30 септември 2005 г. по покана на Конституционния съд на Република България.

Законодателните приоритети на 40-то НС, свързани с членството на България в ЕС, опитът на Кипър в синхронизирането на кипърското законодателство с правото на евросъюза и взаимодействието между законодатeлните институции и конституционните съдилища в двете страни бяха сред основните теми на разговора. Кристос Артемидес, който подчерта задоволството си от проведените срещи в България, оцени по достойнство усилията на страната ни в процеса присъединяване към ЕС. Убеден съм, че България ще стане пълноправен член на евросъюза през 2007 година и въпреки трудностите, българите скоро ще почувстват ползата от реформите, заяви той. Европейският съюз е уникална конструкция, която засяга ежедневието на всеки гражданин и най-важното е да вярваме в принципите на съюза, които са залог за просперитет и благоденствие, подчерта Артемидес.

На срещата Георги Пирински изрази надежда, че кипърският парламент скоро ще ратифицира Договора за присъединяване на България в ЕС.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини