Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Среща на председателя на парламента с румънския министър на правосъдието
22/10/2002
ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ПРОФ. ОГНЯН ГЕРДЖИКОВ СЕ СРЕЩНА С МИНИСТЪРА НА ПРАВОСЪДИЕТО НА РУМЪНИЯ МИХАЕЛА РОДИКА СТАНОЮ


Председателят на Народното събрание проф. Огнян Герджиков се срещна с министъра на правосъдието на Румъния Михаела Родика Станою. Г-жа Станою e на официално тридневно посещение по покана на правосъдния министър Антон Станков.
Отношенията между България и Румъния са образцови, подчерта на срещата проф. Герджиков. Нашите две страни имат общи цели – членството в Европейския съюз и НАТО. Надяваме се, че само след дни ще получим покана за НАТО и ще продължим успешно двустранно сътрудничество в стремежа си за членство в ЕС. Проф. Герджиков информира румънския министър за напредъка на България по отношение на членството в Съюза.
Г-жа Станою подчерта, че Румъния изостава в преговорните глави, а основна причина е фактът, че парламентът е двукамарен.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

    Последни новини