Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Участие на българската парламентарна делегация в сесия на ПА на НАТО
14/11/2005
Участие на българската парламентарна делегация в сесия на ПА на НАТО

Делегацията на Народното събрание към Парламентарната асамблея на НАТО участва в зимната сесия на Асамблеята, която се провежда от 11 до 15 ноември 2005 г. в Копенхаген.

Петимата членове на делегацията, водена от нейния председател Николай Камов, бяха избрани в ръководните органи на ПА на НАТО

Председателят на българската постоянна делегация към ПА НАТО Николай Камов, бе избран за заместник-председател на политическия комитет на Асамблеята. Четин Казак ще бъде председател на подкомитета за демократично управление към комитета за граждански измерения на сигурността. За втора поредна година Асен Агов ще бъде зам.-председател на подкомитета за трансатлантически отношения към политическия комитет. При първото им участие на форум на ПА на НАТО Яни Янев и Марио Тагарински бяха избрани съответно за зам.-председател на подкомитета за трансатлантическо сътрудничество в областта на отбраната и сигурността към комитета по отбрана и сигурност и за зам.-председател на подкомитета по използване на военни технологии към комитета по наука и технология.

Българската делегация направи редица предложения при изработването на резолюции на комитетите на ПА на НАТО. Г-н Камов участва в дискусията за бъдещето на НАТО с конкретно предложение за финансирането на участието на сили на НАТО в Афганистан. Г-н Агов ръководи заседанието на политическия комитет, на което се разгледа и прие особено дискутираната резолюция за положението в Беларус и отношението на ПА на НАТО и парламентите на страните – членки към режима на Лукашенко. Делегацията ни проведе двустранни срещи в подкрепа на усилията за постигане на благоприятен изход на делото в Либия.

В програмата на подкомитета за трансатлантическо сътрудничество в областта на отбраната и сигурността през първата половина на следващата година е предвидено посещение в България и Румъния.

Българската делегация в Парламентарната асамблея на НАТО ще даде пресконференция за участието си 51-та сесия на ПА на НАТО в Копенхаген на 17 ноември, четвъртък, от 10.00 часа, в зала “Запад” на Народното събрание.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини