Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Делегация на Комисията по външна политика е на посещение в Румъния
22/11/2005
Делегация на Комисията по външна политика е на посещение в Румъния

Делегация на Комисията по външна политика, водена от председателя Соломон Паси, която е на посещение в Румъния от 21 до 23 ноември 2005 г., се срещна днес, 22 ноември, вторник, с председателя на Комисията по външна политика в Сената на Румънския парламент и бивш външен министър на Румъния Мирча Джоана. Съвместната дейност и усилията на България и Румъния, свързани с процеса на ратифициране на Договора за присъединяване към Европейския съюз, както и общата цел – членството на двете страни от 1 януари 2007 г., бяха основните теми на разговора. Соломон Паси и Мирча Джоана се договориха двете комисии по външна политика да изработят и приемат общ план за действие за полагане на допълнителни съвместни парламентарни усилия за пълноправното членство на България и Румъния в Европейския съюз на 1 януари 2007 г.
Централна тема беше също сътрудничеството на двете страни в рамките на Черноморския и Кавказкия регион. Беше обсъдена и ситуацията в Косово и европейската перспектива на страните от Западните Балкани.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

    Последни новини