Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Турция ще лобира в подкрепа на българската кандидатура за членство в НАТО
23/10/2002
ТУРЦИЯ ЩЕ ЛОБИРА В ПОДКРЕПА НА БЪЛГАРСКАТА КАНДИДАТУРА ЗА ЧЛЕНСТВО В НАТОТурция не само подкрепя България по редица международни въпроси, но и възнамерява да формира силно лоби в подкрепа на кандидатурата ни за членство в НАТО през ноември, заяви турският посланик Хайдар Берк на срещата си с председателя на ПГ на НДСВ Пламен Панайотов. Доказателство за това е и утрешното посещение на ръководителя на Генералния щаб на турската армия - второ по ред само в рамките на този месец. От своя страна Пламен Панайотов изрази благодарност за това, че можем да разчитаме и занапред на Турция по ключови международни въпроси. В момента в България цялото ни внимание е насочено към предстоящата среща в Прага и възприемаме това, което правите, като поредица от знакови действия от нашата добра съседка Турция, каза г-н Панайотов.

На срещата беше обсъдено и развитието на двустранните икономически отношения във връзка с подготвяната през ноември т.г. среща на всички турски фирми, които имат инвестиции в България. Пламен Панайотов приветства тази инициатива на турския посланик и се ангажира да съдейства от българска страна, за да бъде тя успешна. Според турския посланик нашите две държави ще играят ролята на "мотор", който ще определя стандарта на живот на Балканите. Стокообменът между България и Турция за тази година ще надхвърли 150 млн. долара според Хайдар Берк. Само през последните 10 месеца 13 турски бизнес-делегации са посетили нашата страна, стана ясно по време на срещата.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

    Последни новини