Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание ще посети Италианската република
16/01/2006
ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ЩЕ ПОСЕТИ ИТАЛИАНСКАТА РЕПУБЛИКА

Председателят на Народното събрание Георги Пирински ще бъде от 17 до 19 януари 2006 година на неофициално посещение в Италианската Република. Визитата е по покана на председателя на Камарата на депутатите на италианския парламент г-н Пиер Фердинандо Казини.

Георги Пирински ще проведе срещи с председателя на Камарата на депутатите на италианския парламент г-н Пиер Фердинандо Казини, с председателя на Сената г-н Марчело Пера и с членовете на Комисията по външните работи на Камарата на депутатите. Програмата на посещението предвижда и вечеря на председателя на Народното събрание с почетни консули на Република България в Италия.

Централно място в програмата за втория ден от посещението заема церемонията по награждаването с ордени “Стара планина” – първа степен на Пиер Фердинандо Казини, на Марчело Пера и на председателя на Комисията по външните работи на Камарата на депутатите Густаво Селва. Георги Пирински ще награди италианските парламентаристи за изключително големите им заслуги за ратификацията на Договора за присъединяване на България към ЕС, както и за приноса им в развитието на двустранните отношения.

В рамките на визитата си в Италианската Република председателят на Народното събрание ще посети Академията за изящни изкуства във Флоренция, където ще връчи на директора на Академията бронзов барелеф на бележития български държавник и просветител Константин Величков. Паметната плоча е изработена по инициатива на община Пазарджик във връзка със 150-годишнината на рождението на големия български художник, който е учил във Флорентинската академия от 1886 до 1888 година. Барелефът ще бъде официално поставен в Алеята на Академията на 1 февруари 2006 година по време на Академичния празник на Флорентинската академия редом до паметните плочи на изтъкнати възпитаници на известното учебно заведение.

Развитието на двустранните отношения във всички области, задълбочаването на парламентарното сътрудничество и подкрепата на Италия за присъединяването на България към ЕС ще бъдат централни теми в разговорите на председателя на парламента по време на посещението му Италианската Република.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

    Последни новини