Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Георги Пирински подари бронзов барелеф на Флорентинската академия за изящни изкуства
19/01/2006
Георги Пирински подари бронзов барелеф на Флорентинската академия за изящни изкуства

В рамките на визитата си в Италианската Република председателят на Народното събрание посети днес, 19 януари 2006 г., прочутата Академия за изящни изкуства във Флоренция. Георги Пирински връчи на директора на Академията Джакомо Пирадзоли бронзов барелеф на бележития български държавник и просветител Константин Величков. Паметната плоча е изработена по инициатива на община Пазарджик във връзка със 150-годишнината от рождението на бележития български художник и общественик, който е учил в Академията от 1886 до 1888 година.

Благодарни сме на България и на община Пазарджик и вярваме, че с поставянето на паметна плоча на Константин Величков в Академията ще възкресим паметта за един неин забележителен възпитаник, заяви директорът на Академията Джакомо Пирадзоли. Преоткривайки таланта му, вярвям, че ще насърчим обмена на студенти в областта на изкуството между България и Италия, допълни той. Георги Пирински дари на библиотеката на Флорентинската акадамия книги от Константин Величков.

Днес Георги Пирински се срещна кмета на Флоренция, който е председател на Асоциацията на италианските общини. Двамата споделиха разбирането, че би било ползотворно за двустранните отношения да се реализират конкретни партньорски проекти между българската и италианската асоциации на общините.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

    Последни новини