Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Комисията за борба с корупцията се срещна с експерти от Европейската комисия
21/02/2006
КОМИСИЯТА ЗА БОРБА С КОРУПЦИЯТА СЕ СРЕЩНА С ЕКСПЕРТИ ОТ ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ

Ръководството на Комисията за борба с корупцията проведе днес среща с Метте Сьос Ласесен, експерт на Европейската комисия в областта на разработването на антикорупционни стратегии.

Председателят на Комисията за борба с корупцията Бойко Великов представи дейността на комисията от периода на нейното създаване в 40-то Народно събрание и посочи предложените от комисията законодателни инициативи и проведения парламентарен контрол във връзка със сигнали за съществуващи корупционни практики. Той представи и мерките за превенция на корупцията, одобрени на заседания на комисията. Г-н Великов заяви, че всички досегашни решения на комисията се взимат с консенсус, защото корупцията няма политическа окраска, и определи като конструктивна работата на представителите на всички политически партии в парламентарната комисия.

В отговор на въпрос г-н Великов подчерта ролята на парламента чрез поредица от законодателни инициативи да подпомага действията на държавните институции в борбата срещу корупцията в съответствие с одобрената през тази година от правителството Национална стратегия за противодействие на корупцията.

Г-жа Ласенсен оцени политическата воля да се осъществява реално противодействие на корупционните практики и подчерта, че е провела срещи с неправителствени организации, които са потвърдили отличното си взаимодействие с парламентарната комисия за борба с корупцията.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини