Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Среща на Георги Пирински с президента на Европейския икономически и социален комитет
04/04/2006
СРЕЩА НА ГЕОРГИ ПИРИНСКИ С ПРЕЗИДЕНТА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ИКОНОМИЧЕСКИ И СОЦИАЛЕН КОМИТЕТ

Председателят на Народното събрание Георги Пирински се срещна днес, 4 април 2006 г. с президента на Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК) Анне-Мари Зигмунд . Г-жа Зигмунд е на официално посещение у нас по покана на българския Икономически и социален съвет.

Европейският икономически и социален съвет категорично подкрепя присъединяването на България към ЕС на 1 януари 2007 г., заяви на срещата Анне-Мари Зигмунд. Тя даде висока оценка за работата на българския Икономически и социален съвет и подчерта, че последователните му усилия му да изразява волята и интересите на организираното гражданско общество по основните въпроси на икономическата и социалната политика на страната е важна предпоставка за пълноценното интегриране на България в структурите на съюза.

Важно място в разговора бе отделено на ролята на гражданския диалог за развитие на регионалното сътрудничество, което е пряко свързано с демократизирането и укрепването на гражданските общества в страните от Югоизточна Европа. Според президента на ЕИСК българският модел на икономически и социален съвет може да послужи като основа за изграждане на национални икономически и социални съвети в други съседни страни от региона.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

    Последни новини