Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Георги Пирински изпрати съболезнователни телеграми до председателите на парламентите на Армения и Русия
03/05/2006
Георги Пирински изпрати съболезнователни телеграми до председателите на парламентите на Армения и Русия

Във връзка с трагичния инцидент със самолет на арменските авиолинии “Армавиа”, довел до многобройни човешки жертви, председателят на Народното събрание Георги Пирински изпрати днес, 3 май 2006 г., съболезнователни телеграми до Н.Пр. Артур Багдасарян, председател на Националното събрание на Република Армения и до Н.Пр. Борис Гризлов, председател на Държавната Дума на Федералното събрание на Руската Федерация.

В телеграмите се казва:
“С дълбока скръб посрещнах вестта за трагичния инцидент със самолет на арменските авиолинии “Армавиа”, довел до многобройни човешки жертви, сред които и деца.
В този тъжен за народите на Армения и на Русия момент, приемете моите и на депутатите от 40-то Народно събрание на Република България най-искрени съболезнования и съчувствие към вас и към близките и роднините на загиналите. Всички в България скърбим за жертвите от тази голяма трагедия и сме дълбоко съпричастни към мъката на двата приятелски народа,” пише до своите колеги Георги Пирински.


Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини