Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Бъдещето на Европейския съюз ще бъде обсъдено на международна парламентарна среща в Европейския парламент, в която ще участва председател
08/05/2006
Бъдещето на Европейския съюз ще бъде обсъдено на международна парламентарна среща в Европейския парламент, в която ще участва председателят на Народното събрание
8 – 9 май 2006 г.

Георги Пирински ще участва в интерпарламентарната среща “Бъдещето на Европа” от 8 до 9 май 2006 г. в Европейския парламент в Брюксел.

Форумът е организиран от Европейския парламент и Националния съвет на Австрия. Ролята на Европа в съвременния свят, границите на Европейския съюз, европейският икономически и социален модел в контекста на глобализацията, както и бъдещото финансиране на ЕС са темите на срещата.

В срещата ще участват председатели и депутати от националните парламенти на страните-членки на ЕС, България, Румъния, Хърватия, Турция и Македония. Форумът ще се председателства съвместно от Жозеп Борел, председател на Европейския парламент, от председателя на Националния съвет на Австрия Андреас Кол и председателя на Федералния съвет на Австрия г-жа Сиси Рот-Халвакс. Специални гости ще бъдат австрийският канцлер Волфганг Шусел и председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозо.

Интерпарламентарната среща ще бъде открита на 8 май 2006 г., в 15.00 часа, в сградата на Европейския парламент в Брюксел от председателя на Европейския парламент Жозеп Борел и председателя на Националния съвет на Австрия Андреас Кол. Дискусии ще се проведат в четири работни групи:

• Европейският съюз в света и границите на ЕС
• глобализацията и европейския икономически и социален модел
• перспективи за пространството на свободата, сигурността и правосъдието
• бъдещото финансиране на Европейския съюз

На 9 май 2006 г. ще се проведе общо парламентарно заседание, на което ще бъдат обсъдени резултатите от дискусиите. Изказване ще направи и председателят на Народното събрание Георги Пирински. Пред европейските парламентаристи ще говорят австрийският канцлер Волфганг Шусел и председателят на Европейската комисия Хосе Мануел Барозо.

На 9 май 2006 г., в 16.15 часа, председателят на Народното събрание Георги Пирински ще се срещне председателя на Европейския парламент Жозеп Борел.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини