Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Георги Пирински се срещна с председателя на Комисията по въпросите на Европейския съюз на Сената на Полша Едмунд Витброт
12/05/2006
Георги Пирински се срещна с председателя на Комисията по въпросите на Европейския съюз на Сената на Полша Едмунд Витброт

Председателят на Народното събрание Георги Пирински се срещна с делегацията на Комисията по въпросите на Европейския съюз на Сената на Полша, водена от нейния председател сенатор Едмунд Витброт.

Едмунд Витброт изрази увереност, че България ще стане пълноправен член на ЕС на 1 януари 2007 г. и подчерта, че Полша ангажирано и последователно подкрепя присъединяването на България към Съюза. Важно е, допълни той, България да работи за изпълнението на критериите, но също така и за подготовката за периода след приемането й в ЕС. В тази връзка той препоръча да бъдат изградени много добри контакти между българските и европейските институции, за което страната ни може да разчита на подкрепата и опита на полската страна.

Георги Пирински информира госта за приоритетите в законодателната работа на Народното събрание, свързани с членството на страната ни в Европейския съюз и подчерта, че България очаква следващата седмица последния мониторингов доклад на Европейската комисия.

България е на верен път и аз вярвам, че това ще бъде оценено, заяви Едмунд Витброт по време на разговора. Председателят на Комисията по европейска интеграция Атанас Папаризов, който също участва в срещата, подчерта, че Комисията работи в тясно сътрудничество със съответните министерства по шестте проблемни области и предстои още по-активна работа, за да бъдат изпълнени условията до края на годината.

Единодушно беше мнението за важната роля на парламентарните контакти между двете страни. На срещата беше оценено високо развитието на търговско-икономическото сътрудничество през последните години, както и изключително добрите перспективи за тяхното развитие в контекста на общото ни европейско бъдеще.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

    Последни новини