Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
В Народното събрание ще бъде дадено началото на кампанията “Национална библиотечна седмица”
15/05/2006
В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ЩЕ БЪДЕ ДАДЕНО НАЧАЛОТО НА КАМПАНИЯТА “НАЦИОНАЛНА БИБЛИОТЕЧНА СЕДМИЦА”

Официалното начало на кампанията “Национална библиотечна седмица” ще бъде дадено на 15 май 2006 г., понеделник, в Народното събрание. В 13.00 часа, в Клуба на народния представител, ще бъде открита представителна изложба “Съвременната българска библиотека”. Националната кампания, организирана от Съюза на библиотечните и информационни работници (СБИР) под мотото “Библиотеката – инвестиция в бъдещето” се провежда под почетния патронаж на председателя на Народното събрание Георги Пирински.

Изложбата ще бъде открита от заместник-председателя на парламента доц. д-р Камелия Касабова. Експозицията представя съвременния облик на българските библиотеки като институции ключови за нашата култура, образование, наука и демократично развитие. Подредени са експонати от ценни библиотечни колекции, старопечатни издания, ръкописи, карти, архивни материали. Сред тях са “Аргиров триод” от началото на XIII век, “Требник на Даскал Филип” от 1685 г., “Абагар на Филип Станиславов”-1651, “В търсене на Светия граал”, Виртуална изложба на Народна библиотека “Св.Св. Кирил и Методий”.

На събитието са поканени г-жа Зорка Първанова, министърът на културата Стефан Данаилов, заместник-посланикът на САЩ Джефри Левин, кметове и представители на местната власт, неправителствени организации.

Същият ден, в 14.00 часа, в зала “Запад” на НС ще се състои дискусия по проблемите на библиотечното дело с участието на депутати и представители на Съюза на библиотечните и информационни работници.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

    Последни новини