Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу представи в Народното събрание Доклада за напредъка на България
17/05/2006
ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ ЖОЗЕ МАНУЕЛ БАРОЗУ ПРЕДСТАВИ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ДОКЛАДА ЗА НАПРЕДЪКА НА БЪЛГАРИЯ

Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу връчи на председателя на Народното събрание Георги Пирински Доклада на Европейската комисия за напредъка на България.

Жозе Мануел Барозу и еврокомисарят по разширяването Оли Рен се срещнаха днес, 17 май 2006 г., с председателя на парламента Георги Пирински, със заместник-председателите на Народното събрание и с председателите на парламентарните групи. На срещата присъстваха председателите на парламентарните комисии по външна политика, по правните въпроси, по вътрешна сигурност и обществен ред и Комисията за борба с корупцията, членовете на Комисията по европейска интеграция и български наблюдатели в Европейския парламент.

Оттук нататък не толкова дипломацията е важна, колкото практическата работа, заяви на срещата председателят на парламента Георги Пирински. Той запозна гостите с приоритетите в законодателната работа на Народното събрание, свързани с членството на страната ни в Европейския съюз. От конституирането на 40-то Народно събрание до момента са приети 85 закона, свързани с евроинтеграцията, а в процес на обсъждане са 35 законопроекта, подчерта Георги Пирински.

За нас е изключително удоволствие да разговаряме пряко с вас като представители на българския народ, заяви на срещата с българските парламентаристи председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу. Реших лично да дойда в София, за да се срещна с вас и с всички други власти на България и да предам резултатите от нашите проучвания, които бяха официално представени в Европейския парламент. Тук сме, за да ви вдъхнем увереност, да ви поздравим за напредъка и да ви насърчим да продължавате напред, за да изминете успешно последните километри преди присъединяването ви към Европейския съюз, допълни председателят на Европейската комисия.

Членството на България в ЕС на 1 януари 2007 г. е наша обща цел - и на българските демократични власти, и на Европейската комисия, и на Европейския съюз, заяви още Барозу. Той даде висока оценка на досегашната работа на българския парламент. Уверявам ви, че всички усилия, които предстои да направите, си заслужават, посочи председателят на ЕК.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

    Последни новини