Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Участие на Георги Пирински в Европейската конференция на председателите на парламенти в Талин
30/05/2006
УЧАСТИЕ НА ГЕОРГИ ПИРИНСКИ В ЕВРОПЕЙСКАТА КОНФЕРЕНЦИЯ
НА ПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ НА ПАРЛАМЕНТИ В ТАЛИН

Председателят на Народното събрание Георги Пирински участва на 30 и 31 май 2006 г. в Талин в Европейската конференция на председателите на парламенти. Форумът е организиран съвместно от парламента на Естония и Парламентарната асамблея на Съвета на Европа.

“Изграждане на мостове чрез парламентарна дипломация” и “Ролята на парламентите за развитие на плуралистична демокрация във вътрешен и международен план” са основните теми, които ще бъдат обсъдени на форума в естонската столица.
Георги Пирински ще направи изказване по темата “Изграждане на мостове чрез парламентарна дипломация”.

На конференцията, която се провежда на всеки две години, ще се срещнат председателите на парламентите на страните-членки на Съвета на Европа, председателят на Европейския парламент и на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа.

Конференцията ще бъде открита от председателя на естонския парламент Тоомас Варек. Председателят на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа Рене ван дер Линден и на Европейския парламент Жозеп Борел ще приветстват участниците във форума.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

    Последни новини