Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Благовест Сендов е избран за заместник-председател на ПАЧИС
27/11/2002
БЛАГОВЕСТ СЕНДОВ Е ИЗБРАН ЗА ЗАМЕСТНИК-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПАЧИС


Акад. Благовест Сендов, заместник-председател на 39-ото НС, е избран днес за заместник-председател на ПАЧИС за срок от 2 години. Кандидатурата му е предложена на Двадесето пленарно заседание на Генералната асамблея на организацията, което се провежда от 26 до 28 ноември 2002 г. в Атина, Гърция.
В приетата днес декларация, посветена на Десетата годишнина от създаването на Парламентарната асамблея за Черноморско икономическо сътрудничество /ПАЧИС/ се казва, че участниците в организацията се обединяват в усилията си да превърнат Черноморския регион в място на демокрацията, стабилността и мира и да изповядват общите европейски ценности като равенство, солидарност и зачитане на културните различия. "Черноморският регион е на път да се превърне в общество, което разполага с действителни средства ефективно и умело да реагира на въпроси от икономическата, социалната и политическа сфера, включително и да разрешава конфликти", се казва още в декларацията. Като приоритетна задача на ПАЧИС се посочва координацията между Парламентарната асамблея и Деловия съвет на Черноморско икономическо сътрудничество, Черноморската банка за търговия и развитие и Международния център за черноморски изследвания на базата на взаимопомощта при реализирането на специфични задачи в областите, в които те разполагат със съответния опит и възможности.
В ПАЧИС участват страните Албания, Армения, Азербайджан, България, Грузия, Гърция, Молдова, Румъния, Русия, Турция и Украйна.
Българската парламентарна делегация, която участва в Двадесетото пленарно заседание на Генералната асамблея на ПАЧИС, е водена от председателя на Комитета по правни и политически въпроси към ПАЧИС г-н Борислав Ралчев.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

    Последни новини