Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Ръководствата на комисиите по външна политика и европейска интеграция се срещнаха с председателя на Великото национално събрание на Репу
22/06/2006
Ръководствата на комисиите по външна
политика и европейска интеграция се срещнаха с председателя на
Великото национално събрание на Република Турция Бюлент Арънч и
водената от него парламентарна делегация


Ръководствата на Комисията по външна политика и на Комисията по европейска интеграция към Народното събрание се срещнаха днес, 22 юни 2006 г. с председателя на Великото национално събрание на Република Турция Бюлент Арънч и водената от него парламентарна делегация.

Основна тема в разговорите бе предстоящото присъединяване на България в Европейския съюз и кандидатурата за членство на Турция. Гостите бяха запознати в детайли с приетите закони, свързани с европейската интеграция, както и с плана за работа на българския парламент до следващия мониторингов доклад на Европейската комисия.

Турските парламентаристи оцениха високо българският опит в преговорния процес и предоставената възможност да се възползват от него.

По време на срещите бе изявено взаимно желание за задълбочаване на контактите между комисиите с оглед на ефективното сътрудничество между двата парламента.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини