Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Среща на Георги Пирински с вицепрезидента на Майкрософт
03/07/2006
СРЕЩА НА ГЕОРГИ ПИРИНСКИ С ВИЦЕПРЕЗИДЕНТА НА МАЙКРОСОФТ

Председателят на Народното събрание Георги Пирински се срещна на 3 юли 2006 г., с г-н Ерик Ръдър, старши вицепрезидент на “Майкрософт”. Основната цел на посещението на представителя на свотовноизвестната корпорация у нас е подписване на меморандум за сътрудничество между “Майкрософт” и Държавната агенция за информационни технологии и съобщения.

На срещата си с председателя на парламента Ерик Ръдър потвърди засиления интерес на “Майкрософт” към България като място за дългосрочни успешни инвестиции в областта на информационните технологии. Той изтъкна, че в основата на този интерес е наличието у нас на високообразован и квалифициран човешки ресурс. Ерик Ръдър запозна Георги Пирински с някои от приоритетните инвестиционни проекти на корпорацията в България. Сред тях са откриване на Център за техническа поддръжка, който ще обслужва цяла Югоизточна Европа, откриване на иновационен център съвместно с ДАИТС, обучение на български преподаватели по информационни технологии и инвестиции в областта на информационната сигурност. Важно място в разговора бе отделено на ролята на българското законодателство за ускорено развитие на високите технолигии.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

    Последни новини