Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Среща на Георги Пирински с председателя на Международния кооперативен съюз Ивано Барберини
06/07/2006
СРЕЩА НА ГЕОРГИ ПИРИНСКИ С ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ КООПЕРАТИВЕН СЪЮЗ ИВАНО БАРБЕРИНИ

Председателят на Народното събрание Георги Пирински се срещна на 6 юли 2006 г. с Ивано Барберини, председател на Международния кооперативен съюз. Гостът е в България за участие в конференцията “Ролята на кооперативната система за развитие на социалната икономика и социалната държава”.

Ивано Барберини запозна председателя на парламента с историята и дейността на Междунордния кооперативен съюз, като изтъкна, че България е между първите страни, които се присъединяват към съюза. Той заяви на срещата, че днес Международният кооперативен съюз се реформира, за да бъде по-близо до членовете си. Г-н Барберини изрази подкрепа за българското кооперативно движение и подчерта необходимостта от последователна законодателна политика за неговото развитие.

Георги Пирински подчерта в разговора, че кооперативното движение в България има дълбоки корени, а принципът на кооперативизма намира място дори в Конституцията. Той изрази становището си, че кооперациите имат голям потенциал и заслужават цялостна подкрепа от страна на институциите за своето развитие. България ще се възползва от богатия опит на Международния кооперативен съюз за създаване на форми на кооперации, които да бъдат ефективни в работеща европейска пазарна среда, допълни председателят на Народното събрание.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини