Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Съболезнователни писма на Георги Пирински по повод трагичния инцидент в Иркутск
10/07/2006
СЪБОЛЕЗНОВАТЕЛНИ ПИСМА НА ГЕОРГИ ПИРИНСКИ ПО ПОВОД ТРАГИЧНИЯ ИНЦИДЕНТ В ИРКУТСК


Във връзка с трагичния инцидент с руски самолет в Иркутск, председателят на Народното събрание Георги Пирински изпрати на 10 юли 2006 г., съболезнователни писма до Н.Пр. Борис Гризлов, председател на Държавната Дума на Федералното събрание на Руската Федерация и до Н.Пр. Сергей Миронов, председател на Съвета на Федерацията на Федералното събрание на Руската Федерация.

В писмата Георги Пирински изразява своите и на депутатите в 40-то Народно събрание най-дълбоки съболезнования и съчувствие по повод трагичния инцидент, довел до многобройни човешки жертви, сред които и деца. “Всички в България скърбим за жертвите от тази голяма трагедия и сме дълбоко съпричастни към мъката на приятелския руски народ. Изразявам искрена надежда за скорошно възстановяване на ранените руски граждани”, пише в съболезнователните адреси Георги Пирински.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини