Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Участие на Георги Пирински в международна конференция за бъдещето на Югоизточна Европа
10/07/2006
Участие на Георги Пирински в международна конференция за бъдещето на Югоизточна Европа

Председателят на Народното събрание Георги Пирински участва на 10 юли 2006 г. в Дубровник в международната конференция “Приключване на южното измерение на Европа: ценностите, които ни обединяват”.

„Южното измерение на Европа: принос”, “Бъдещето на Югоизточна Европа”, “Стратегическите предизвикателства на Югоизточна Европа” и “Демокрация и общество”, бяха основните теми на конференцията.

Приветствия към участниците в конференцията направиха министър-председателят на Хърватия Иво Санадер, председателят на парламента на Хърватия Владимир Шекс и президентът на страната Стйепан Месич.

Във форума участваха председателят на Парламентарнта асамблея на Съвета на Европа Рене ван дер Линден, министър-председателят на Албания Сали Бериша, министър-председателят на Черна гора Мило Джуканович, министър-председателят на Румъния Калин Попеску Търчияну, специалният координатор на Пакта за стабилност в Югоизточна Европа Ерхард Бусек. В конференцията участваха и представители на националните парламенти от региона, министри, ръководители на международни организации и експерти в областта на външните работи и отбраната.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини