Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Програма за парламентарен контрол
Парламентарен контрол
08/04/2016
Парламентарен контрол - петък, 11 часа

I. Ивайло Калфин, заместник министър-председател по демографската и социалната политика и министър на труда и социалната политика ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. МАНОЛ ТРИФОНОВ ГЕНОВ относно преустановяване на работата на изнесено работно място на ТД на НОИ - Пловдив, намиращо се на територията на община Асеновград.

2. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ ЯНЧЕВ ГЬОКОВ относно размера на добавката от пенсията на починал съпруг.

II. Вежди Рашидов, министър на културата ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. СТАНИСЛАВ ТОДОРОВ СТАНИЛОВ относно унищожаване на паметник на културата във Велико Търново, поради бездействие на Националния институт за недвижимо културно наследство.

2. Въпрос от н.п. ИВАН СЛАВОВ ИВАНОВ относно провеждането на неотложни реставрационни и консервационни дейности по съхраняването на архитектурното и културното наследство в с. Жеравна.

3. Въпрос от н.п. СТАНИСЛАВ ТОДОРОВ СТАНИЛОВ относно недопустими дефекти в новоремонтираната сграда на Националната галерия "Квадрат 500".

4. Въпрос от н.п. ВАСИЛ МИЛАНОВ АНТОНОВ относно предприемане на ефективни мерки от страна на Министерството на културата, за съхраняване на културното наследство и литературните ценности, и създаване на гаранции за носителите на авторските им права.

5. Въпрос от н.п. ВИЛИ МЛАДЕНОВ ЛИЛКОВ относно състоянието и перспективите за развитие на Националния институт за недвижимо културно наследство.

6. Въпрос от н.п. ВИЛИ МЛАДЕНОВ ЛИЛКОВ относно реставрацията на Видинската синагога.

7. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ ЯНЧЕВ ГЬОКОВ относно състоянието на българската светиня - Паметник на свободата (Паметник Шипка) в Национален парк-музей "Шипка - Бузлуджа".

8. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ ЧЕНКОВ ТЪРНОВАЛИЙСКИ относно събаряне на стогодишна сграда на улица Одрин № 8, в гр. Пловдив.

9. Въпрос от н.п. АНТОНИ АНТОНИЕВ ТРЕНЧЕВ относно използване и публикуване на географски информационни системи за недвижимото културно наследство.

10. Въпрос от н.п. ВАСИЛ МИЛАНОВ АНТОНОВ относно обявяване на конкурс за директор на Драматично-куклен театър "Иван Радоев" - Плевен.

III. Николай Ненчев, министър на отбраната ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ИВАН СТЕФАНОВ ВЪЛКОВ относно преместване или премахване на телена ограда, изградена от собственика на Военния почивен дом - МО по средата на съществуващ път, в кв.19, на местността "ЛАХАНА", в землището на гр. Поморие.

На основание чл. 92, ал. 3 и чл. 95, ал. 2 от ПОДНС, отлагане на отговори със седем дни са поискали:
- министърът на външните работи Даниел Митов – на въпрос с писмен отговор от народните представители Методи Андреев, Петър Славов и Вили Лилков;
- министърът на финансите Владислав Горанов – на въпрос от народния представител Слави Бинев и на въпрос с писмен отговор от народния представител Гроздан Караджов;
- министърът на културата Вежди Рашидов – на 2 въпроса от народните представители Станислав Станилов, и Вили Лилков;
- министърът на здравеопазването Петър Москов – на 2 въпроса от народните представители Настимир Ананиев, и Султанка Петрова.
Поради отсъствие на народни представители по уважителни причини, се отлагат отговорите на:
- питане от народните представители Румен Йончев и Явор Хайтов – към министър-председателя на Република България Бойко Борисов;
- въпрос от народния представител Борислав Иглев – към заместник министър-председателя по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев;
- въпрос от народния представител Десислава Костадинова - към министъра на културата Вежди Рашидов;
- въпрос и питане от народния представител Слави Бинев – към министъра на финансите Владислав Горанов;
- въпрос от народния представител Слави Бинев – към министъра на културата Вежди Рашидов;
- въпрос от народните представители Явор Хайтов и Борислав Иглев – към министъра на младежта и спорта Красен Кралев.
Поради ползване на отпуск, в заседанието за парламентарен контрол няма да участват - министърът на външните работи Даниел Митов, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, министърът на икономиката Божидар Лукарски, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, и министърът на здравеопазването Петър Москов.
Поради отсъствие от страната, в заседанието за парламентарен контрол няма да участва министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.
Поради предварително поети ангажименти, в заседанието за парламентарен контрол няма да участват - заместник министър-председателят по координация на европейските политики и институционалните въпроси и министър на образованието и науката Меглена Кунева, министърът на земеделието и храните Десислава Танева, и министърът на туризма Николина Ангелкова.
Поради предварително поети ангажименти с международно участие, в заседанието за парламентарен контрол няма да участват - заместник министър-председателят по коалиционна политика и държавна администрация и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, и министърът на енергетиката Теменужка Петкова.
Поради среща с международен характер, в заседанието за парламентарен контрол няма да участва министър-председателят на Република България Бойко Борисов.
Форма за търсене
Ключова дума