Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Програма за парламентарен контрол
Парламентарен контрол
08/12/2017
ПАРЛАМЕНТАРЕН КОНТРОЛ

I. Красимир Каракачанов, заместник министър-председател по обществения ред и сигурността и министър на отбраната ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. НИКОЛАЙ ИВАНОВ ЦОНКОВ и АНТОН КОНСТАНТИНОВ КУТЕВ относно мерките, предприети от МО за опазването и защитата на имотите-частна държавна собственост, които се владеят без правно основание от трети лица.

II. Владислав Горанов, министър на финансите ще отговори на:

1. Питане от н.п. РУМЕН ВАСИЛЕВ ГЕЧЕВ относно държавния дълг.

2. Въпрос от н.п. НИКОЛАЙ АСЕНОВ ТИШЕВ относно доклад от директорa на дирекция "Контрол" при Териториална дирекция на НАП Бургас и извършени въз основа на доклада ревизии на съдии разглеждали дела по жалби срещу принудителни административни мерки и техните семейства и адвокати участвали в производствата.

III. Красимир Вълчев, министър на образованието и науката ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ВЕСКА МАРИНОВА НЕНЧЕВА, ДОНКА ДИМОВА СИМЕОНОВА, ТАСКО МИХАЙЛОВ ЕРМЕНКОВ и КОЛЬО ЙОРДАНОВ МИЛЕВ относно процедура за условията и реда за оценяване и одобряване на познавателните книжки, учебници и учебни комплекти.

2. Въпрос от н.п. ТЕОДОРА АТАНАСОВА ХАЛАЧЕВА относно постигнатите резултати на мобилните екипи за привличане на отпадналите от училище деца.

3. Въпрос от н.п. ИРЕНА ТОДОРОВА АНАСТАСОВА относно функциите и структурата на регионалните управления на образованието на Министерство на образованието и науката.

IV. Боил Банов, министър на културата ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. СТАНИСЛАВ ТОДОРОВ СТАНИЛОВ относно неизяснен статут на археологически обекти с национално значение в община Малко Търново.

2. Въпрос от н.п. НОНА КРЪСТЕВА ЙОТОВА, КРУМ КОСТАДИНОВ ЗАРКОВ относно мерки, свързани с решаване на въпроса за повече българска музика в радиоефира.

На основание чл. 96, ал. 3 и чл. 99, ал. 2 от ПОДНС, отлагане на отговори със седем дни са поискали:
- министърът на околната среда и водите Нено Димов – на 3 въпроса с писмен отговор от народните представители Пенчо Милков; Георги Стоилов и Иван Димов Иванов; и Георги Стоилов;
- министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов - на 1 въпрос с писмен отговор от народния представител Светла Бъчварова;
- министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков – на 1 въпрос с писмен отговор от народния представител Антон Кутев;
- министърът на образованието и науката Красимир Вълчев – на 1 въпрос от народния представител Теодора Халачева.
Поради отсъствие на народни представители по уважителни причини, се отлагат отговорите на:
- 1 въпрос от народния представител Жельо Бойчев към заместник министър-председателя по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов.
Поради отсъствие от страната, в заседанието за парламентарен контрол няма да участват министърът на правосъдието Цецка Цачева; министърът на околната среда и водите Нено Димов; министърът на труда и социалната политика Бисер Петков; и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.
Поради неотложен, предварително поет ангажимент, в заседанието за парламентарен контрол няма да участва заместник министър-председателят Томислав Дончев.
Поради ползване на отпуск, в заседанието за парламентарен контрол няма да участват заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева; министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов; и министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.


Форма за търсене
Ключова дума