Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Програма за парламентарен контрол
Парламентарен контрол
20/04/2018
Парламентарен контрол

I. Нено Димов, министър на околната среда и водите ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ПАВЕЛ ДИМИТРОВ ШОПОВ относно замърсяването на р. Стара река, протичаща през Старозагорска област.

2. Въпрос от н.п. АТАНАС СЛАВЧЕВ СТОЯНОВ относно целите на промените, заложени в новия Закон за изменение и допълнение на Закона за опазване на околната среда.

3. Въпрос от н.п. АСЯ АТАНАСОВА ПЕЕВА относно сметище в землището на с. Руен, общ. Руен, обл. Бургас.

4. Въпрос от н.п. ДАНИЕЛА ВЛАДИМИРОВА САВЕКЛИЕВА, АЛЕКСАНДЪР ИВАНОВ МАЦУРЕВ, СТЕФАН АПОСТОЛОВ АПОСТОЛОВ и ГЕОРГИ ЗАПРЕВ ДИНЕВ относно качеството на атмосферния въздух в обл. Благоевград.

II. Валентин Радев, министър на вътрешните работи ще отговори на:

1. Питане от н.п. ИВАН ВАЛЕНТИНОВ ИВАНОВ и ГЕОРГИ СТРАХИЛОВ СВИЛЕНСКИ относно политиката на Министерството на вътрешните работи относно охраната на границите на Република България.

2. Въпрос от н.п. ПЛАМЕН ДУЛЧЕВ НУНЕВ, МАНОИЛ МИНЧЕВ МАНЕВ, ПЛАМЕН ТАЧЕВ ПЕТРОВ и КОНСТАНТИН ВЕСЕЛИНОВ ПОПОВ относно усвояване на европейски средства за борба с нелегалната миграция и охрана на държавната граница.

III. Бисер Петков, министър на труда и социалната политика ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ ЯНЧЕВ ГЬОКОВ относно ниския процент на работещи, които посещават/преминават обучение за повишаване на квалификацията си.

2. Въпрос от н.п. СВЕТЛАНА АНГЕЛОВА НАЙДЕНОВА и РАЛИЦА ТРИЛКОВА ДОБРЕВА относно реализация на програма "Работа" през 2018 г.

3. Въпрос от н.п. РУМЕН ПЕТРОВ ГЕНОВ и ДИМИТЪР КРУМОВ АЛЕКСАНДРОВ относно разработване и реализиране на програмите за заетост.

IV. Красимир Каракачанов, заместник министър-председател по обществения ред и сигурността и министър на отбраната ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. КОЛЬО ЙОРДАНОВ МИЛЕВ относно проблеми по възстановяването на спортната зала във военно формирование 22220-гр. Сливен.

2. Въпрос от н.п. ДЖЕЙХАН ХАСАНОВ ИБРЯМОВ относно въвеждането на доброволна военна служба.

3. Въпрос от н.п. ВЕСКА МАРИНОВА НЕНЧЕВА и КОЛЬО ЙОРДАНОВ МИЛЕВ относно възстановяване на покривите на киносалона, на караулното помещение и на два склада във военно формирование 22680 - гр. Карлово.

На основание чл. 96, ал. 3 и чл. 99, ал. 2 от ПОДНС, отлагане на отговори със седем дни са поискали:
- министърът на правосъдието Цецка Цачева – на 3 въпроса от народните представители Иглика Иванова-Събева, Йорданка Фикирлийска и Мария Илиева; Анна Александрова, Алтимир Адамов и Кирил Калфин; и Димитър Бойчев;
- министърът на здравеопазването Кирил Ананиев – на 5 въпроса от народните представители Георги Йорданов и Илиян Тимчев; Анелия Клисарова, Георги Йорданов и Илиян Тимчев; Георги Михайлов; Николай Цонков, Христо Проданов и Румен Георгиев; и Георги Михайлов и Милко Недялков;
- министърът на образованието и науката Красимир Вълчев - на 1 въпрос с писмен отговор от народния представител Миглена Александрова;
- министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов – на 3 въпроса от народните представители Светла Бъчварова; Димитър Данчев; и Румен Георгиев;
- министърът на икономиката Емил Караниколов – на 1 въпрос от народния представител Георги Гьоков; и на 4 въпроса с писмен отговор от народните представители Георги Стоилов и Иван Димов Иванов (2 въпроса); Петър Витанов; и Светла Бъчварова.
Поради отсъствие на народни представители по уважителни причини, се отлагат отговорите на:
- 1 питане от народните представители Диана Саватева и Димитър Бойчев и на 1 въпрос от народните представители Дилян Димитров, Пламен Нунев, Диана Саватева и Пламен Тачев към министъра на вътрешните работи Валентин Радев;
- 1 въпрос от народния представител Димитър Бойчев към министъра на правосъдието Цецка Цачева.
Поради отсъствие от страната, в заседанието за парламентарен контрол няма да участват министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на туризма Николина Ангелкова.
Поради ползване на отпуск, в заседанието за парламентарен контрол няма да участва министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.
Поради предварително поет ангажимент, свързан с официалното посещение на първи заместник-министър председателя и министър на външните работи на Република Косово Беджет Пацоли, в заседанието за парламентарен контрол няма да участва заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева.
В заседанието за парламентарен контрол нямат възможност да участват заместник министър-председателят Томислав Дончев; министърът на образованието и науката Красимир Вълчев; министърът на енергетиката Теменужка Петкова; и министърът на младежта и спорта Красен Кралев, поради ангажираност в предвидени срещи (заседания), включени в Календара на събитията на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г., одобрен с решение на Министерския съвет № 817 от 29.12.2017 г.
Форма за търсене
Ключова дума