Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Програма за парламентарен контрол
Парламентарен контрол
01/06/2018
Парламентарен контрол 9.00 часа

I. Томислав Дончев, заместник министър-председател ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. АНЕЛИЯ ДИМИТРОВА КЛИСАРОВА относно дейността на Националната агенция по оценка на акредитация.

II. Валентин Радев, министър на вътрешните работи ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ПЕНЧО ПЛАМЕНОВ МИЛКОВ относно спазването на правилата за движение в България от водачи на моторни превозни средства с чужда регистрация.

2. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ ЙОРДАНОВ ЙОРДАНОВ и ИЛИЯН АНГЕЛОВ ТИМЧЕВ относно мерки за решаване на проблема със задръстванията на Гранично контролно-пропускателен пункт - Маказа.

III. Красимир Вълчев, министър на образованието и науката ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. АНЕЛИЯ ДИМИТРОВА КЛИСАРОВА относно Национална програма "Квалификация".

2. Въпрос от н.п. НИКОЛАЙ ИВАНОВ ЦОНКОВ и СЛАВЧО ГЕОРГИЕВ ВЕЛКОВ относно управлението на СУ "Александър Иванов-Чапай", гр. Белово.

3. Въпрос от н.п. НИКОЛАЙ ИВАНОВ ЦОНКОВ относно дейността и компетентното управление на Центъра за развитие на човешките ресурси към Министерството на образованието и науката.

IV. Кирил Ананиев, министър на здравеопазването ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ ЙОРДАНОВ ЙОРДАНОВ, АНЕЛИЯ ДИМИТРОВА КЛИСАРОВА и ИЛИЯН АНГЕЛОВ ТИМЧЕВ относно реимбурсиране от НЗОК на медицинските изделия и консумативи.

2. Въпрос от н.п. ВИОЛЕТА РУСЕВА ЖЕЛЕВА относно липсата на лекари, с определени специалности и нарушения ритъм на работа на лекарските експертни комисии.

3. Питане от н.п. ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ МИХАЙЛОВ, ГЕОРГИ ЙОРДАНОВ ЙОРДАНОВ, ИЛИЯН АНГЕЛОВ ТИМЧЕВ и ГЕОРГИ ЯНЧЕВ ГЬОКОВ относно Национална здравна карта на Република България.

4. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ ЯНЧЕВ ГЬОКОВ относно задължението за електронно попълване на рецептурните бланки, на които се предписват лекарствените продукти, заплащани изцяло или частично от НЗОК.

5. Въпрос от н.п. ИВАН ВАЛЕНТИНОВ ИВАНОВ, ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ МИХАЙЛОВ относно изготвяне на Национална здравна карта за територията на област Шумен.

6. Въпрос от н.п. АЛЕКСАНДЪР КОЙЧЕВ ИВАНОВ относно финансовото състояние на дружеството "Бул Био - НЦЗПБ" ЕООД за последните 2 години.

7. Въпрос от н.п. АНТОН КОНСТАНТИНОВ КУТЕВ относно организацията на извършваните трансплантации, на българските пациенти.

V. Румен Порожанов, министър на земеделието, храните и горите ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. НАДЯ СПАСОВА КЛИСУРСКА-ЖЕКОВА, ВЕСКА МАРИНОВА НЕНЧЕВА и ДОНКА ДИМОВА СИМЕОНОВА относно проблемите и мерките за подкрепа на розопроизводството, с оглед защита на държавата и недопускане на нерентабилни изкупни цени на розовия цвят.

2. Въпрос от н.п. ИВАН ВАЛЕНТИНОВ ИВАНОВ и ХАМИД БАРИ ХАМИД относно нарушения в ТП "ДГС Върбица".

3. Питане от н.п. СВЕТЛА МАРИНОВА БЪЧВАРОВА-ПИРАЛКОВА и РУМЕН НИКОЛОВ ГЕОРГИЕВ относно държавната политика и готовността на Министерството на земеделието, храните и горите чрез Изпълнителната агенция "Борба с градушките" за предотвратяване на щети на населението и на земеделските стопани.

VI. Николина Ангелкова, министър на туризма ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ХРИСТО ТАНЧЕВ ПРОДАНОВ относно забавяне на продължаването на срока на удостоверения за категория на места за настаняване.

VII. Цецка Цачева, министър на правосъдието ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ТОДОР БАЙЧЕВ БАЙЧЕВ относно профила на кандидатите, подали молби за получаване на българско гражданство.

На основание чл. 96, ал. 3 и чл. 99, ал. 2 от ПОДНС, отлагане на отговори със седем дни са поискали:
- заместник министър-председателят по икономическата и демографска политика Валери Симеонов – на 1 въпрос от народния представител Антон Кутев;
- министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов – на 2 въпроса от народния представител Светла Бъчварова и на 2 въпроса с писмен отговор от народните представители Светла Бъчварова и Николай Пенев; и Светла Бъчварова;
- министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков – на 2 въпроса с писмен отговор от народните представители Христо Проданов; и Георги Гьоков;
- министърът на икономиката Емил Караниколов – на 1 въпрос с писмен отговор от народния представител Христо Проданов;
- министърът на финансите Владислав Горанов – на 1 въпрос от народния представител Жельо Бойчев;
- министърът на труда и социалната политика Бисер Петков – на 2 въпроса с писмен отговор от народния представител Искрен Веселинов;
- министърът на околната среда и водите Нено Димов – на 5 въпроса с писмен отговор от народните представители Иван Димов Иванов; Георги Гьоков; Георги Стоилов и Иван Димов Иванов; (2 въпроса); и Христо Проданов.
Поради отсъствие на народни представители по уважителни причини, се отлагат отговорите на:
- 1 въпрос от народния представител Таско Ерменков към заместник министър-председателя по икономическата и демографска политика Валери Симеонов;
- 1 въпрос от народния представител Георги Михайлов към министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.
Поради отсъствие от страната, в заседанието за парламентарен контрол няма да участват заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.
Поради ползване на отпуск, в заседанието за парламентарен контрол няма да участва министърът на икономиката Емил Караниколов.
Поради ползване на отпуск по болест, в заседанието за парламентарен контрол няма да участва министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.
В заседанието за парламентарен контрол няма възможност да участва заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов, поради ангажираност в предвидени срещи (заседания), включени в Календара на събитията на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г., одобрен с решение на Министерския съвет № 817 от 29.12.2017 г.
Форма за търсене
Ключова дума